Rosół z pak choi i kluseczkami

Kolejna zupka.Rosołek z dodatkiem kapusty pak choi.Zamiast makaronu domowe kluseczki , polecam.
  • kilka skrzydełek kurczaka
  • 1  marchew
  • kawałek selera
  • domowa vegeta
  • 1 kapusta pak choi
  • troszkę trawy cytrynowej suszonej
  • sól, pieprz
  • listek, ziele
  • około 1 szkl. mąki
  • 1 jajko
  • sól
Skrzydełka umyć, przełożyć do garnka z wodą.Dodać pokrojoną marchewkę ,selera, przyprawy. Gotować  prawie do miękkości mięsa i warzyw.Dodać pokrojoną kapustę pak choi -ale tylko te twarde łodygi.Jajko wbić do miseczki, dodać sól, mąkę i dokładnie wymieszać.Ciasto będzie dość gęste, ale kluski można robić różne -w zależności od ilości mąki i wlewać do gotującej się zupki.Dodać pozostałą część kapusty -listki[ krócej się gotują] .Doprawić w razie potrzeby.


Komentarze