Pulpety w sosie

Pulpeciki w sosie , prosto, szybko i smacznie.
  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • cebulka
  • przyprawy [sól,pieprz, vegeta, majeranek]

  • marchewka
  • 1/2 szkl. śmietany
  • listek,ziele
  • sól, pieprz
  • koper

Do mięsa dodać jajko,dodać także przyprawy, posiekaną cebulkę i wymieszać. Formować małe pulpeciki. W garnku zagotować wodę , dodać pokrojoną marchew i przyprawy.Do gotującej się wody wrzucać pulpeciki i gotować około 20 minut.Dodać śmietanę i gotować na małym ogniu około 5 minut.Na koniec dodać posiekany koperek.


Komentarze

  1. Czyli wszystko gotować w tej samej wodzie? Pytam, bo chciałbym sobie dziś zrobić na obiad, a do tej pory spotykałem się z przepisami, w których pulpeciki przekładało się na patelnię i tak tworzyło sos.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Przepraszam, ze dopiero odpowiadam.Można i podsmażyć i potem wrzucić do gotującej się wody.

      Usuń
    2. Tutaj jest więcej różnych przepisów.
      http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/search/label/Pulpety

      Usuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.